fbpx
SIMONA CHIRILĂ
Workshopuri-Terapie-prin-povesti_SQ-scaled.jpg

Terapie

prin

Povești

Accesarea subconștientului

Învață cum să aduci în viața ta mai multă CLARITATE

Accesarea subconștientul prin intermediul poveștilor

Poveștile pot aduce soluții pentru rezolvarea problemelor personale

Rolul poveștilor de viață și a metaforelor terapeutice

Mintea conștientă (asa cum îi spune și denumirea) este focusată pe ceea ce faci aici și acum. Ea este cea care spune ce îți place și ce îți dorești. Ea este cea care decide "De mâine mă apuc de sport", "Vreau să renunț la zahăr" sau "De acum încolo nu mă mai enervez". De câte ori ți-ai spus și tu astfel de lucruri, dar din păcate nu le-ai dus la bun sfârșit? De câte ori nu te-ai simțit foarte motivat să faci ceva și ai renunțat mai repede decât te așteptai? Ei bine, răspunsul la această întrebare este foarte simplu: nu ai reușit să faci ceea ce ți-ai propus deoarece tu ai decis toate acestea la nivel conștient și înseamnă că această decizie nu a fost susținută la nivel subconștient. Este ca și când decizi ce fel de acoperiș să îți faci la casă, ce materiale să folosești și ce culoare să aibă, dar tu nu ai de fapt casa. Unde să și pui acoperișul atunci?
Vezi tu, prin povești (sau metafore terapeutice) avem acces la acel substrat necunoscut și neînțeles de multe ori al acțiunilor noastre. În timp ce mintea conștientă se concentrează pe ascultarea efectivă a poveștii și pe conținutul acesteia, mintea subconștientă preia mesajul ascuns al acesteia.  Practic, ce se întâmplă mai exact? În momentul în care un ascultător aude o astfel de poveste, mintea lui conștientă este foarte liniștită știind că nu este vorba despre el. Povestea este despre altcineva și din acest motiv nu activează vechi tipare. Astfel se creează unele asociații la nivel subconștient și apare un nou tip de înțelegere. Iar după un timp, ascultătorul descoperă noi căi de comportament și astfel devine conștient de schimbarea produsă.  De fapt, prin povestea terapeutică scade reziliența conștientului, dând voie astfel unei căutări interne a soluțiilor proprii.
Fii creatorul propriei tale povești!
Poveștile nu redau doar simple acțiuni. Ele sunt mai mult decât atât. Ele vorbesc despre noi, despre omul din spatele titlului sau a rolului social, vorbesc despre experiența noastră de viață și de modul în care percepem lucrurile.  Practic, povestea vorbește despre noi. Așa cum poveștile inspiră, modelează comportamentul nostru, transmit valori, influențează modul în care percepem și interacționăm cu cei din jurul nostru, tot așa, poveștile sunt cele care rămân în urma noastră.
Ne-am născut dintr-o poveste
Încă din primele luni de viață ni s-au spus povești de către cei apropiați nouă și erau momentele în care ne simțeam apreciați și iubiți.
Creștem cu povești
Pe măsură ce am început să creștem am auzit de la diverse persoane povești din care am extras o mulțime de învățăminte, iar ulterior acestea au ajuns să ne modeleze viața.
Evoluăm prin povești
Chiar și atunci când numărul responsabilităților crește și ajungem la vârstă adultă, continuăm să aducem acasă povești din cursul zilei, să apreciem și să căutăm inspirație în poveștile de viață reale pe care le auzim în jurul nostru.
Prin intermediul poveștilor terapeutice vei putea reprograma mental vechile tipare și obiceiuri. Atât  mintea conștientă cât și  mintea subconștientă au tendința să funcționeze ca 2 entități separate și iată cum visele, dorințele și obiectivele noastre au șanse minime de a deveni reale. Însă, atunci când mintea conștientă și cea subconștientă ajung să lucreze împreună se realizează ceea ce noi numim cu adevărat evoluție și dezvoltare personală: îți îmbunătățești relația cu tine, aduci mai multă claritate și congruență în gândurile tale, înveți cum să iei decizii care te susțin realmente, îți recapeți puterea personală și cu siguranță vei știi cum să reacționezi în situațiile nu tocmai plăcute.
Poveștile sunt pentru toată lumea?
Bineînțeles că nu. Există persoane care nu apreciază o abordare "indirectă" a problemelor și le consideră irelevante. Atunci când există această credință limitatoare, apare o barieră conștientă care nu va lăsa conținutul să treacă dincolo de rațiune și logică. În schimb, din experiența de training, pot să îți spun că atunci când vreau să explic un concept mai dificil de înțeles, le spun oamenilor o poveste care are legătură cu acel concept, iar cursanții înțeleg mult mai bine ideea de bază. Mai mult decât atât, la 2-3 luni după livrarea unui curs, dacă întreb pe vreunul dintre participanți dacă își amintește un anume concept, șansele să și-l reamintească imediat sunt mici. În schimb, povestea și-o va aminti mult mai repede. Ulterior, făcând legătura dintre poveste și concept, și-l va reaminti cu mai mare ușurință pe acesta din urmă.
Acest curs este doar pentru cei care vor cu adevărat să evolueze și să aibă mai mult impact la oameni!
Ce ai de câștigat dacă participi?
  • Găsești inspirație și motivație

  • Identifici convingeri și decizii limitatoare

  • Găsești modele de urmat

  • Dezvolți latura ta emoțională

  • Înveți cum să empatizezi, să accepți, să înțelegi

  • Te relaxezi, înveți și te simți bine în același timp

  • Înțelegi care sunt lucrurile cu adevărat importante pentru tine

  • Comunici și creezi noi relații și prietenii

Ce ai de câștigat dacă participi?

Rolul poveștilor de viață și a metaforelor terapeutice

Accesarea subconștientul prin intermediul poveștilor

Poveștile pot aduce soluții pentru rezolvarea problemelor personale

Fii creatorul PROPRIEI tale povești!

Mintea conștientă știe să facă diferența între "real" și "imaginar", însă această diferență nu există la nivel subconștient.  Învață cum să folosești puterea poveștilor pentru a rezolva probleme  și pentru a obține rezultatele dorite. Iar dacă ai nevoie de informații suplimentare, te rog să mă contactezi.

Cine sunt eu?

Simona Chirilă

Psiholog

Trainer

NLP master coach

Consilier dezvoltare personală

Fire optimistă, creativă şi deschisă la nou, sunt interesată de optimizarea şi îmbunătăţirea relaţiilor şi comunicării interumane. Îmi plac oamenii, ador lucrurile bine făcute şi pun pasiune în ceea ce fac. Consider că sunt cele mai bune metode de a te cunoaşte şi de a te face să te simţi bine cu tine însuţi. Pot spune că aceste lucruri mă caracterizează, sunt cele care mă determină să mă autoanalizez mereu şi să mă dezvolt continuu.

 

Accept provocările contructive în direcţia mea de drum, ştiind că doar ieşind din zona de confort pot progresa. Pasionată de educaţia non-formală, mă concentrez mereu pe nevoile clienţilor şi pe dezvoltarea unor soluţii personalizate pentru obţinerea rezultatului dorit! Citatul preferat: “Singura modalitate prin care poţi face lucruri extraordinare este să iubeşti ceea ce faci”.

Ce spun cei care au participat în programele anterioare de coaching de grup?

Pentru mine, cursul Master Yourself al Simonei Chirila a fost una dintre cele mai bune investitii in propria dezvoltare personala si autocunoastere.
Ofera informatii de cea mai buna calitate, excelent structurate si transmise in cel mai clar, accesibil si inteligent mod cu putinta.
Vei avea parte de multe constientizari valoroase si vei capata o intelegere superioara a relatiei cu propria minte.
Simona este un mentor si un Life Coach remarcabil.
O recomand cu mare caldura si entuziasm.

T1_MY

Recomand cu încredere!! Din cursurile Simonei am învățat sa trăiesc mai conștient, să-mi aleg persoanele pe care doresc sa le am în jurul meu, și cum să iau decizii mult mai ușor! Simo, ești un îndrumător minunat și plina de pozitivitate! Mulțumesc Simona? și mulțumesc tuturor participanților sunt o norocoasa ca v-am cunoscut!!!

T1_Prac
Alexandra

Când m-am înscris în cursul pe Facebook a fost pura întâmplare...dar nimic nu este întâmplător și am participat la curs am ascultat tot ce a zis Simona chiar ma regăseam în cuvintele ei si am descris multe chestii interesante și am simțit compatibilitate care m-a făcut sa ma înscriu în cursul Master Yourself acolo a fost fantastic: mi-a deschis ușa spre o alta lume...o lume diferita de alții, dar pentru mine era ce aveam nevoie...am învățat multe am pus în practica și pot zice cu mana pe inima ca sunt un alt om...Mulțumesc Simona pentru tot! Iti voi fi recunoscătoare toată viata...ești avatarul meu!!!

T10_MY
Diana

Mi-a plăcut felul în care mi-a schimbat comportamentul, m-a făcut să conștientizez și mi-a schimbat starea de fiecare dată. Cred că punctul forte al acestui program a fost dat de energia care s-a creat în timp și de faptul că am putut să fiu deschisă. Simo, mi-ai oferit ce aveam nevoie, fără să îmi dau seama, și acest lucru s-a întâmplat la momentul potrivit!

T2_MY
Anca

Pentru mine cursul acesta a fost ca o gura de aer proaspăt. Mi-am amintit cum am început, acum câțiva ani, în Timișoara și m-a făcut să conștientizez ca am evoluat cu adevărat. Dupa aproape fiecare curs ma simt mai încrezătoare în mine și am și mai mult curaj pentru a-mi atinge țelurile. Mulțumesc, Simona ??

T2_Prac
Roxana

În mare parte am rămas cu aproape tot ce s-a predat și discutat. Simona este minunată și foarte pricepută! Pregătește-te pentru data viitoare.

T3_MY
Gabriela

Un curs deosebit, deschis plin de momente în care deschizi ochii și privești în interiorul tău, Simona e o persoana deosebită cu un talent ieșit din comun, un trainer și coach dar mai ales un prieten. Mulțumesc pentru momentele de "Aha!!"

T3_Prac
Narcis

Rezulatele acestui program sunt resimțite foarte puternic și vreau să particip în continuare. Mi-a plăcut foarte mult modul de abordare, explicațiile detaliate, cursivitatea prezentărilor și exercițiile practice.

T4_MY
Ana

Înscrie-te la worskhop!

Evenimente anterioare în imagini

Bine ai venit!