fbpx
dezvoltare-personala-2
Picture of Simona Chirilă

Simona Chirilă

Lasă fleacurile și începe să trăiești (partea I)

Puterea minții subconștiente este absolut fantastică, și din păcate multă lume nu știe cum să o folosească.

Hai să îți spun un secret: știai că atunci când tu vorbești cu tine practic te hipnotizezi  singur?

 Poate deja te  îți spui  “Doamne ce prostii vorbești Simona!

Nu, chiar știu ce spun.  Dacă obișnuiești să îți spui în mod repetat lucruri negative,  practic tu îți programezi mintea să crezi acele gânduri negative ale tale.  Iar dacă ceea ce îți spui are conotație pozitivă,  te vei programa pozitiv.

 E nevoie să știi că nu numai ceea ce îți spui tu ție are efecte asupra ta, ci și ceea ce spun alți oameni, situațiile cu care te confrunți, și mai ales modul în care le interpretezi.  Acestea sunt cele care îți fundamentează sistemul de convingeri personale și creează programarea permanentă a minții.

Dacă acum te chinui fără niciun fel de succes, îți este greu să te detașezi de probleme, de nedreptăți, de tulburări emoționale și nu poți să trăiești în prezent,  concluzia este clară: mintea ta subconștientă a fost programată  în baza convingerilor tale negative.

Și totuși,  în  toată această agitație care te înconjoară simți că ești atât de aglomerat încât nici măcar nu mai ai timp pentru tine.  Da, știu asta și cred că multă lume se regăsește în această situație. Diferența între cei care se simt captivi în propria viață și cei care sunt fericiți este că aceștia din urmă au învățat să își facă timp pentru ei.

  • Dacă tu nu îți faci timp pentru tine, atunci cine să o facă?
  • Dacă tu nu îți oferi ceea ce ai nevoie, atunci cine să îți ofere?
  • Dacă tu nu te respecți și nu te apreciezi, atunci cine să o facă?

Știu, sună cam dur, dar asta e realitatea: atunci când îți vei face timp pentru propria ta persoană,  vei fi mai fericit.

 Din păcate multă lume ajunge să apeleze la consiliere sau la cursurile pe care le susțin când “le ajunge cuțitul la os” și  când simt că nu mai pot.  Și atunci iau pentru prima dată decizia înțeleaptă de a-și acorda lor timp de calitate.  Însă cum ar fi fost oare lucrurile dacă ar fi venit mai repede?  Câte situații neplăcute  ar fi fost îndepărtate sau câte alte probleme și-ar fi găsit rezolvarea până în acest moment? 

E drept, nu e târziu nici în al 12-lea ceas!  Însă cred că ești de acord cu mine că viața merită trăită și că e mult mai ușor să previi, decât să vindeci. 

Hai să facem un mic exercițiu de imaginație:  cum ar fi ca la 50-60 de ani  să îți dai seama că pe toată durata vieții nu ai făcut ceea ce ți-ai dorit,  te-ai pus tot timpul pe ultimul loc pentru a împlini nevoile celorlalți,  ai ascultat ceea ce societatea te-a îndemnat să faci în loc să faci ceea ce TU ți-ai fi dorit pentru tine. Cum ar fi să trăiești cu aceste gânduri?  Cu siguranță ai ajunge să simți un gol interior. 

Haide să vedem un alt scenariu posibil: cum ar fi ca la 50-60 de ani  să fii plin de bucurie și mulțumire pentru toți anii minunați pe care i-ai petrecut, pentru experiențele pe care le-ai avut și să trăiești cu speranță și încredere că și restul anilor vor fi cel puțin la fel de frumoși ca cei anteriori?

Totul este despre alegeri și decizii.  Luăm în medie 2.000 de decizii zilnic și peste 1800 dintre ele sunt inconștiente.  Și ce înseamnă că majoritatea deciziilor noastre sunt inconștiente? Simplu: treci prin momente de viață în care funcționezi pe pilor automat și nici măcar nu te gândești că în acel moment specific ai fi putut lua o decizie CONȘTIENTĂ, Acesta este motivul principal pentru care ajungem să ne îndepărtăm de ceea ce ne dorim cu adevarat și să facem ceea ce societatea sau ceilalți din jurul nostru ne impun sub diverse forme.

Dacă te simți nefericit, umilit, deznădăjduit, lipsit de încredere și speranță,  asta este ceea ce vei atrage în continuare în viața ta și totul se va întâmpla în consecință.

Dacă vrei să te simți fantastic,  chiar poți să o faci și atunci viața ta va  se va schimba radical.

Lasă fleacurile și începe să trăiești!

În articolul următor mă gândesc să îți dau o modalitate prin care să lucrezi la nivel subconștient cu gândurile negative. Ți-ar plăcea?

Distribuie această postare

Facebook
Tipărește
Email

Bine ai venit!