fbpx
nu pot
Picture of Simona Chirilă

Simona Chirilă

Vrei … Crezi … Deci poți!

Suntem singurele creaturi de pe suprafața pământului care avem puterea liberului arbitru, accea de A ALEGE.

 

În acest context și ținând cont și de legea universală a cauzei și a efectului, ne dăm seama că tot ce constuim în jurul nostru se bazează pe acțiunile și deciziile noastre.

 

Când le spun oamenilor aceste lucruri, nu de puține ori apar întrebări de genul 
Crezi ca eu vreau să fiu geloasă? Nu vreau. Dar nu știu cum altcumva să fiu!“,
Aș vrea să spun NU și să am curajul să spun lucrurilor pe nume, dar nu pot. Pur și simplu NU POT!“.

 

În această fază, cei care afirmă astfel de lucruri sunt la efectul unor acțiuni mai vechi, și foarte posibil a unora care nici măcar nu le aparțin. Păstrând în continuare aceleași mentalități, nu fac altceva decât să își întărească convingerea că au dreptate și că acesta este singura variantă posibilă. Mai mult decât atât, aduc și o listă întreagă de argumente care să solidifice și mai tare vechea convingere.

 

Adevărul este că aceasta este singura variantă pe care ei o știu.

 

Poate te regăsești în rândurile de mai sus și simți nevoia să mă contrazici … ești liber să o faci. Tu alegi felul în care interpretezi lucrurile.

 

Albert Einstein spunea: “Nici o problemă nu poate fi rezolvată de către același spirit care a creat-o. Trebuie să învățăm să vedem lumea într-un mod nou.” Asta înseamnă că trebuie să ieșim în afara concepțiilor noastre pentru a putea vedea alte posibilități și pentru a crea o imagine de ansamblu, mai vastă.

 

Acum există foarte multe modalități, tehnici și variante pentru a face aceste lucruri, nu trebuie decât să VREI și să CREZI că toate acestea sunt posibile.

 

Pe data viitoare,
Simona

Distribuie această postare

Facebook
Tipărește
Email

Bine ai venit!