fbpx

Frica de a vorbi în public - Cum o gestionez?

09 martie 2023, ora 19:00

Să știi să comunici clar și eficient propriile idei și mai ales să le expui public, în fața altor persoane, este o componentă clară a succesului, indiferent de domeniul de activitate.  

Însă ce faci atunci când singura piedică dintre tine și cei din fața ta este FRICA?

0 %

Știai că în urma unui studiu realizat de către National Institute of Mental Health, 73% din populație este afectată de teama de a vorbi în fața altora?

Dacă ar fi să facem un top al fricilor, se pare că frica de a vorbi în public este în fruntea clasamentului, fiind situată chiar înaintea fricii de moarte, de păianjeni sau de înălțime. Asta înseamnă că 3 din 4 persoane întâmpină probleme serioase în această direcție.

La baza fricii de a vorbi în public stă teama de a fi evaluat, judecat și criticat de ceilalți. Ideea de a vorbi în fața unei audiențe (fie ea formată doar din 2 persoane) și de a avea atenția lor totală îndreptată către tine în timp ce te ascultă în liniște, de cele mai multe ori este interpretată ca fiind o judecată sau respingere la adresa propriei persoane.

Pe de altă parte însă, atunci când vorbești cu încredere în fața altora poți:

Frica de a vorbi în public are la bază lipsa de încredere în resursele personale și de cele mai multe ori își are originea în experiențe anterioare neplăcute, (de cele mai multe ori petrecute în timpul copilăriei).

Chiar dacă tu nu îți amintești la nivel conștient toate aceste momente, emoția negativă pe care tu ai trăit-o la momentul respectiv se păstrează în continuare la nivel subconștient.

Și ce e de făcut în acestă situație? Ai două variante:

Acest webinar se adresează doar celor din a 2-a categorie, adică celor care doresc să înlăture fricile asociate și să intre în controlul propriei stări. Totul pentru a influența, convinge și transmite informația într-un mod inspirațional.

Faptul că vii la acest webinar nu îți garantează succesul imediat, însă cu siguranță este locul ideal pentru a înțelege cum a apărut această frică și ce poți face în mod SPECIFIC pentru a finaliza cu succes aceste momente.

Te invit cu drag la acest webinar GRATUIT în care voi vorbi despre:

De ce avem această frică de a vorbi în fața altora?

Cum poți trece de la frică teribilă la încredere și calm

Când are loc următorul webinar?

09 martie 2023, ora 19:00

Crede că POȚI și deja ești la jumătatea drumului!

Cine sunt eu?

DSC_1082_pp (spranceana corectata)

Simona Chirilă

Psiholog

Trainer

NLP master coach

Consilier dezvoltare personală

Fire optimistă, creativă şi deschisă la nou, sunt interesată de optimizarea şi îmbunătăţirea relaţiilor şi comunicării interumane. Îmi plac oamenii, ador lucrurile bine făcute şi pun pasiune în ceea ce fac. Consider că sunt cele mai bune metode de a te cunoaşte şi de a te face să te simţi bine cu tine însuţi. Pot spune că aceste lucruri mă caracterizează, sunt cele care mă determină să mă autoanalizez mereu şi să mă dezvolt continuu.

Accept provocările contructive în direcţia mea de drum, ştiind că doar ieşind din zona de confort pot progresa. Pasionată de educaţia non-formală, mă concentrez mereu pe nevoile clienţilor şi pe dezvoltarea unor soluţii personalizate pentru obţinerea rezultatului dorit! Citatul preferat: “Singura modalitate prin care poţi face lucruri extraordinare este să iubeşti ceea ce faci”.

Dacă ai citit tot ce am scris până acum, înseamnă că vrei și tu să fii mai pozitiv, să te simți mai confortabil atunci când vorbești persoanelor din fața ta, totul pentru împlinirea dorințelor și obiectivelor personale. Iar tu îți dorești aceste lucruri nu-i așa?

Ceea ce alegi să faci chiar ACUM îți poate modela destinul!

Alege să fii în acest webinar și să faci un pas important în dezvoltarea ta personală!

Contact

Bine ai venit!