fbpx

Coaching Individual

Acum și ședințe individuale online

Dacă te afli într-un moment dificil al vieții și vrei să găsești o perspectivă mai bună a modului în care poți face față situației și prin care să îți îmbunătățești calitatea vieții, te invit să îți faci o programare chiar acum.

Beneficiile consilierii online

Servicii oferite

Coaching NLP

Time Line Therapy®

Programare mentală

Coaching NLP

Tipul de coaching pe care eu îl practic are la bază tehnicile NLP  (Programare Neuro-Lingvistică)

Ce este NLP?

Programarea Neuro-Lingvistică este dovada incontestabilă a legăturii dintre minte și limbaj, iar interacțiunea dintre cele două determină comportamentul și rezultatele.

Programarea

Se referă la modul în care ne ordonăm acțiunile noastre pentru a realiza ceea ce ne-am propus.

Neuro (neurologia)

Se referă la minte și la modul în care gândim.

Lingvistică

Se referă la modul în care ne folosim de limbaj și cum acesta ne afectează.

Ce probleme putem rezolva împreună?

De asemenea, programarea ne duce cu gândul și la tipurile de programe pe care le avem înrădăcinate încă din copilărie și modul în care putem opera schimbări pentru reprogramare mentală a vechilor tipare și obiceiuri.

În NLP operăm atât cu mintea conștientă cât și cu mintea subconștientă.  Cele 2 minți ale noastre (cum au mai fost numite au tendința să funcționeze ca 2 entități separate și iată cum visele, dorințele și obiectivele noastre au șanse minime de a deveni reale. Atunci însă când reușim mintea conștientă și cea subconștientă ajung să lucreze împreună se realizează ceea ce noi numim cua devărat evoluție și dezvoltare personală: îți îmbunătățești relația cu tine, aduci mai multă claritate și congruență în gândurile tale, înveți cum să iei decizii care te susțin realmente, îți recapeți puterea personală și cu siguranță vei știi cum să reacționezi în situațiile nu tocmai plăcute.

Cum se desfășoară o sesiune individuală de coaching NLP?

În cadrul unei astfel de sesiuni ești ghidat prin întrebări și exerciții astfel încât la final să ajungem la găsirea unei soluții optime pentru tine care să te susțină în ceea ce îți dorești în viitor. Cred că cel mai important  element în cadrul întâlnirilor individuale  este acela că îți asigur un cadru sigur și  confidențial, perfect pentru evoluția ta.

Ce vei obține în urma sesiunilor de coaching?

Time Line Therapy®

Cine ești tu dacă nu propria colecție de amintiri? De aproape 100 de ani, psihologii au fost de acord că experiențele noastre din trecut determină și influențează în mod direct cine suntem și cum acționăm în momentul prezent. Pe măsură ce înaintăm și trecem prin viață, amintirile noastre sunt înregistrate și stocate. Iar odată cu trecerea timpului, au o influență din ce în ce mai mare asupra naostră. 

Linia noastră temporală este indexul codificării memoriei la nivelul minții subconștiente și de regulă, nu suntem conștienți de existența ei.

Practic, prin procesele Time Line Therapy® noi învățăm să lucrăm conștient cu mintea subconștientă și au fost introduse pentru prima dată în 1988 în cartea Time Line Therapy and the Basis of Personality. Apariția acestor tehnici, a creat nu numai entuziasm față de procesul în sine, ci bineînțeles că a apărut și un interes major din partea comunității psihoterapeutice care a adoptat destul de rapid aceste tehnici în ședințele individuale pe care le aveau cu clienții lor.

Time Line Therapy® este un proces prin care:

În primul rând e bine să știm că emoțiile negative blochează fluxul de energie în corp și creează blocaje funcționale în sistemul nervos. Păstrarea emoțiilor negative în corp nu este numai sursă de disconfort, ci în timp poate fi sursa altor probleme fizice.

În al doilea rând, te sfătuiesc să te gândești puțin la cât de mult crezi că îți influențează emoțiile negative viața prezentă? Furia pe care o resimți când ești în trafic, când ești în întârziere, când te supără colegul de birou, șeful, un client  partenerul de viață sau chiar proprii copii. Crezi că viața ta ar arăta mai bine dacă ai avea mai mult control asupra acestor tăiri? Sau hai să ne gândim la vinovățieCum ar fi viața ta fără să mai ai sentimentul de vinovăție față de ce spui sau ce faci?

Deciziile pe care le-am luat în trecut, de multe ori ajung să ne limiteze și ne împiedică să putem crea viitorul așa cum ne dorim. Poate că acum crezi despre tine că:

  • nu ești suficient de bun
  • niciodată nu reușești ce îți propui
  • nu ai cum să ai o relație fericită
  • este prea greu să …
  • nu pot să …
  • nu poți să te bazezi pe nimeni
  • dacă întreb, o să râdă de mine
  • nu am încredere în mine

Și lista poate continua … Ideea cu care vreau să rămâi este următoarea: cândva pe parcursul vieții ai preluat la nivel subconștient astfel de decizii și de la acel nivel au influență asupra modului în care gândești și te comporți în acest moment. 

După ce am pregătit terenul prin eliminarea emoțiilor negative trecute și a deciziilor limitative, acum putem să ne îndreptăm atenția către viitor. Este cât se poate de logic procesul. Doar gândește-te dacă ai vrea să îți pui limoadă proaspătă în paharul care este deja plin cu alte lichide rămase aici din zilele trecute. Ai unde să pui limonada? Cu siguranță vei putea atunci când îi vei face loc, nu-i așa?

La finalul procesului, dăm viață obiectivului (îl facem atractiv și pentru mintea subconștientă, nu doar pentru cea conștientă), și ulterior îl inserăm în viitor pe linia timpului, astfel încât să ne asigurăm că la data menționată el se va realiza. Drăguț, nu-i așa?

Nu am pentru tine rețeta succesului imediat și nici pastila magică care să te transforme instant. Ce am însă, este dorința mea de a te ghida printr-un proces în urma căruia TU vei alege cea mai bună soluție pentru tine.

Și eu la rândul meu am trecut printr-un proces amplu de dezvoltare personală, așa că, fii fără frică!

Te voi susține fără să te critic și fără să te judec!

Pe lângă toate acestea iată ce ai de câștigat în urma întâlnirilor individuale

Programare Mentală

Experiențele negative din viața noastră care se tot repetă au la bază tipare mentale negative care nu ne susțin și ne limitează potențialul. Aceste tipare sunt întreținute de gânduri negative care de cele mai multe ori sunt inconștiente.

Mintea noastră creează circumstanțele de viață pentru a reconfirma ceea ce deja există nu noi. Atunci când vrei să schimbi ceva ce este vizibil în exterior, este nevoie să începi cu interiorul, iar cel mai bun mod de a crea transformări profunde, rapide și de durată este să îți construiești noi tipare de gândire.

Prin tehnicile și metodele pe care le folosesc împreună cu clienții mei, aceștia ajung între o stare în care subconștientul este foarte receptiv, și astfel sugestiile sunt acceptate și preluate de către acesta.

Dacă vrei să citești mai multe despre reprogramarea mentală te invit să descarci ghidul de Reprogramare Mentală.

Beneficiile reprogramării mentale

Deciziile noastre, și nu evenimentele în care acestea s-au produs, sunt cele care ne influențează destinul!

Perspectiva noastră asupra lucrurilor, și nu evenimentele în sine, sunt cele care creează propria noastră realitate!

O viață fericită nu este creată în baza unei iluzii viitoare, ci este trăită în armonie și fericire AICI și ACUM!

Promisiunea mea pentru tine este

Îți voi fi alături în drumul tău către autocunoaștere, evoluție și dezvoltare personală. Te voi susține și te voi încuraja te voi ghida într-un mod empatic și îți promit că voi folosi cele mai utile tehnici și metode, astfel încât tu să știi cum să faci față situațiilor mai puțin plăcute.

Misiunea mea este ca tu să fii independent și conștient de viața, de trăirile și dorințele personale.

Trăiește viața pe care ți-o dorești!

Dacă și tu vrei să știi cum să depășești momentele dificile, să faci față situațiilor neplăcute și să treci la un alt nivel de gândire, programează acum o sesiune de coaching cu mine.​

Bine ai venit!