fbpx
meditatie
Picture of Simona Chirilă

Simona Chirilă

Lasă fleacurile și începe să trăiești (partea a II-a)

Așa cum îți spuneam în articolul anterior,  iată că revin  către tine pentru a-ți prezenta o modalitate foarte utilă prin care să lucrezi cu gândurile negative.

Nu știu dacă ai citit sau nu articolul anterior, însă dacă nu ai făcut-o încă, te invit să îl citești aici, după care să revii să citești aceste rânduri.

Fiecare dintre noi trece la un moment dat prin momente de viață nu tocmai plăcute (griji, stres, frici, muncă  prea multă,  dificultăți cu banii,  etc).  În timp ce scriam aceste exemple de probleme cotidiene cu care foarte multă lume se confruntă,  mi-am amintit de un citat scris de Einstein  care spunea că nici o problemă nu poate fi rezolvată la același nivel de gândire la care a fost creată

De fapt, este nevoie să poți să te ridici deasupra problemelor pentru a putea găsi soluții de rezolvare a acestora.  Atunci când te simți blocat și rămâi în aceeași stare, nu faci altceva decât să întărești și mai mult sentimentul de blocaj.  Însă atunci când depășește acest prag al gândirii și crezi că lucrurile  au rezolvare  și că la momentul potrivit vor apărea cele mai bune soluții,  atunci, probabilitatea ca lucruri bune să se întâmple crește dramatic. 

Noi oamenii suntem energie  Iar asta explică modul în care atragem diverse lucruri în viața noastră.  Când ești pe o energie joasă, în care gândurile negative sunt  predominante,  în mod cert vei atrage probleme, suferință, tristețe.  Atunci însă, când poți să te detașezi de aceste probleme și să cauți speranțăoptimismîncredere,  dincolo de limitările gândirii negative,  atunci vei reuși să găsești soluții, acolo unde nici macar nu te gândeai.

Atunci când gândim în termen de probleme, necazuri  și frici,  mintea noastră este confuză, iar logicarațiunea și gândirea sunt trimise la culcare.  Este nevoie să intrăm într-o stare mult mai liniștită pentru a putea gândi limpede.  Un prim pas pe care ai putea să îl faci în această direcție este să te concentrezi pe ce tip de viață  îți dorești pentru tine,  în defavoarea focalizării atenției pe modul în care viața ta a fost până în acest moment.

Trecutul a fost. El are influență asupra ta atâta timp cât îi permiți.  Una dintre cele mai bune  moduri prin care să poți să te detașezi de nedreptățile,  problemele și tulburările emoționale pe care consideri că le-ai avut în trecut, este să îți concentrezi în mod conștient atenția pe momentul prezent și pe ceea ce va urma.  Iar dacă într-un moment anume, observi că  mintea are tendința să meargă în gânduri negative,  doar spune-ți: “Lasă  fleacurile, începe să trăiești!

Așa cum am spus in articolul anterior,  ceea ce urmează să îți arât, este o metodă extraordinar de utilă în care să lucrezi cu mintea ta subconștientă, astfel încât să intervii asupra programării negative care există acolo și să începi să gândești mai pozitiv.

Aș fi putut să o scriu, însă am preferat să o înregistrez, astfel încât tu să poți intra în starea de care ai nevoie, ghidat fiind de vocea mea.

Îți recomand ca atunci când asculți înregistrarea, să te așezi într-o poziție confortabilă și să renunți la orice tip de distragere pentru 5 min.

Aștept feedback-ul tău la final!

Pe curând,

Simona

Distribuie această postare

Facebook
Tipărește
Email

Bine ai venit!